Auken skiller stadig vandene hos S

Ny bog: 14 år efter formandsopgøret og fem år efter Nyrups fald er Svend Auken stadig en central magtfaktor i Socialdemokratiet.
Svend Auken er ikke længere en officiel topfigur i Socialdemokratiet. I en ny bog beskrives det, hvordan han alligevel udøver magt over partiet. (foto fra bogen "Svend")
Svend Auken er ikke længere en officiel topfigur i Socialdemokratiet. I en ny bog beskrives det, hvordan han alligevel udøver magt over partiet. (foto fra bogen "Svend")
Niels Th. Dahl

Når Svend tager ordet og tager klart afstand fra noget på et gruppemøde, så er der mange, der springer over på hans side, som måske ikke ellers nødvendigvis ville være imod.

Mikael Børsting
Medforfatter til "Svend"

Det er snart længe siden, Svend Auken var formand for Socialdemokratiet.

Ministerposterne er også væk. Han har ikke nogen tunge ordførerposter i Folketinget tilbage, og han er heller ikke formand for nogen magtfulde kaffeklubber, der kan træffe beslutninger uden om partiets ledelse.

Men alle formodninger om, at Svend Auken ikke længere skulle spille en central rolle i den socialdemokratiske folketingsgruppe, og at han skulle have trukket sig tilbage på den fortrinsvis ceremonielle post som første næstformand i Folketinget, bliver grundigt gjort til skamme af de to Christiansborg-journalister Andreas Karker (B.T.) og Mikael Børsting (Information) i biografien "Svend" om Svend Auken, der udkommer på fredag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024