Børnesager drukner i snak

NYHED: Et barns sag skal ikke cykle rundt mellem forvaltninger, mener socialchefernes formand. Lærere og pædagoger skal kunne skride til handling langt før.
Foto: colourbox
Rikke Schielder Jørgensen

Der er mange gode hensigter, men for langt til konkret handling. Sådan lyder kritikken af Roskilde kommunes model for, hvordan underretning og opfølgning af børnesager gøres bedre.

Hovedformålet med modellen er at give fagmedarbejderne nogle konkrete værktøjer til at kunne tackle arbejdet omkring en underretning. Det sker blandt andet i form af tværfaglige teams, som tæller blandt andre lærere, psykologer og sundhedsplejersker. I dette forum kan man som professionel henvende sig, hvis der er en problemstilling, man gerne vil have drøftet. Det er altså ikke enkeltsager, som bliver behandlet her.

"Jeg synes modellen bærer præg af for megen proces og for lidt handling," siger Ole Pass, formand for socialcheferne i Danmark. Han frygter, at Roskilde-modellen er lidt for meget gruppearbejde, hvor sagen bare skubbes rundt mellem de forskellige faggrupper i stedet for at gøre noget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024