Danskerne: Regeringen forringer udsattes forhold

UDSATTE: Forholdene for de udsatte og svageste grupper er forværret under SRSF-regeringen, mener danskerne ifølge ny måling. Dermed er centrum-venstrefløjens eksistensberettigelse ifølge professor truet.
Det er ærgerligt, at vi ikke har trængt igennem med vores succeser på socialområdet, lyder det fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.
Det er ærgerligt, at vi ikke har trængt igennem med vores succeser på socialområdet, lyder det fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.Foto: Colourbox
Kasper Frandsen

Folk kan se, at den konkrete indsats til de udsatte bliver forringet. Regeringen siger ofte de rigtige ting, men befolkningen kan godt gennemskue, hvornår der er sammenhæng mellem tale og handling.

Jann Sjursen
Formand for Rådet for Socialt Udsatte
Fakta

Sådan har vi spurgt:

Mener du, at regeringen over det sidste halvandet år har forbedret forholdene for samfundets svage og udsatte grupper?


- Ja, det er blevet bedre: 6,0 procent

- Forholdene er de samme: 31,6 procent

- Nej, det er blevet værre: 56,3 procent

- Ved ikke: 6,0 procent

A&B Analyse har foretaget meningsmålingen i perioden fra den 11. til den 16. april 2013. I alt har 1032 danskere svaret.

Udsatte og svage grupper som hjemløse, handicappede og ældre har fået dårligere vilkår, siden SRSF-regeringen overtog magten for ca. halvandet år siden.

Det mener hovedparten af vælgerkorpset ifølge en ny meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk.

Således svarer 56,3 procent af danskerne, at forholdene for samfundets svage og udsatte grupper er blevet værre. Omvendt mener kun seks procent, at forholdene er forbedret, mens godt en tredjedel anser dem for uændret.

Tendensen overrasker ikke Jørgen Goul Andersen, professor ved Statskundskab ved Aalborg Universitet. Han mener, det er det billedet af regeringens sociale profil, der har vundet i medierne ovenpå de mange reformer.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024