Demokratiske Muslimer vil pleje baglandet

INTERVIEW: Efter det første års stærke profilering i mediernes satser Demokratiske Muslimers nye formand på at styrke organisationen og kontakten til baglandet.
Erik Holstein

I det første år var det vigtigste at nuancere billedet af muslimer herhjemme - at markere at der findes mange forskellige slags muslimer

Moustapha Kassem
Formand for Demokratiske Muslimer
Fakta

Demokratiske Muslimers nye bestyrelse:

Moustapha Kassem (formand)

Poul Wathne (næstformand)

Shehzad Ahmad (kasserer)

Aklam Safwat

Fatim Zahra Bellaoui

Asma Bashir

Yildiz Akdogan (talskvinde)


Kilde: Demokratiske Muslimer

Han beskrives som en venlig men lidt forsigtig type. En mand, der slet ikke vækker samme stærke følelser som forgængeren Naser Khader. Den nye formand for Demokratiske Muslimer, den 47-årige stamcelleforsker fra SDU Moustapha Kassem, kommer alene ved sin person til at give Demokratiske Muslimer en anderledes profil. Men selv deler han organisationens udvikling op i flere faser:

"I det første år var det vigtigste at nuancere billedet af muslimer herhjemme - at markere at der findes mange forskellige slags muslimer. Under Muhammed-krisen fungerede Demokratiske Muslimer som en vigtig brobygger, der forhindrede, at der opstod en hadefuld stemning mod muslimer. Organisationen var med til at skabe et fælles fodfæste mellem danskerne og mange af de muslimer, der bor i landet," siger Moustapha Kassem til Altinget.

Ny epoke
Han understreger, at organisationen står over for en ny type opgaver:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024