Dommen over integrationsrådene

Både rådsmedlemmer og kommuner er usikre på integrationsrådenes kompetencer og arbejdsopgaver. Flere beføjelser kan styrke rådene.
Marie Louise Gørvild

Bolden er på vores banehalvdel nu. Vi skal bevise, at vi kan bruges til noget. Men for at yde det optimale skal vi have de rigtige redskaber

Muhsin Türkyilmaz
Formand For Rådet for Etniske Minoriteter

Fakta
Ud af landets 98 kommuner har 48 oprettet et integrationsråd.

15 kommuner planlægger at oprette et råd.


Kilde: www.rem.dk
Fakta
Fakta
Efter afholdelse af fem konferencer om integrationsrådene står det klart, at mange råd har problemer med synligheden i det kommunale integrationsarbejde.

Grunden til disse problemer er ifølge Lise Togeby, der er professor ved Aarhus Universitet, at der mangler faste rammer. Ifølge integrationsloven har rådene ingen formelle kompetencer. Det betyder, at der ikke er faste regler for høringsprocedurer, budget eller sekretariatsbetjening.

"Mange medlemmer oplever, at deres arbejde ikke fører til noget," vurderer Togeby.

Derfor opfordrer Lise Togeby kommunalbestyrelserne til at give integrationsrådene flere beføjelser. Eksempelvis et fast årligt budget, så rådene på eget initiativ kan igangsætte arrangementer. Ellers vil integrationsrådene forsvinde helt, lød dommen på weekendens konference i København. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024