Eksperter vil skrotte ret til hurtig udredning i børnepsykiatrien: Her er deres nye forslag til Løhde

Regionerne overholder i 70 procent af tilfældene ikke retten til hurtig udredning i børne- og ungepsykiatrien. Derfor bør retten erstattes af en række nye tiltag, foreslår et udvalg, der nu har givet deres forslag til sundhedsministeren.

Sundhedsministeriet har modtaget forslagene fra ekspertudvalget og arbejder nu på en afrapportering til sundhedsminister Sophie Løhde (V). Ministeren vil senere på året fremlægge sine forslag til ændringer af patientrettighederne i børne- og ungdomspsykiatrien.
Sundhedsministeriet har modtaget forslagene fra ekspertudvalget og arbejder nu på en afrapportering til sundhedsminister Sophie Løhde (V). Ministeren vil senere på året fremlægge sine forslag til ændringer af patientrettighederne i børne- og ungdomspsykiatrien.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Den nuværende ret til udredning inden for 30 dage i børnepsykiatrien giver ikke mening.

Den bør i stedet erstattes af retten til hurtigt at få et hurtigt overblik over, hvordan udredning og behandling kommer til at foregå, og hvornår familierne skal møde op.

Samtidig skal forløbene i børne- og ungdomspsykiatrien være mere sammenhængende.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024