Fejl i PISA-rapport om unge indvandrere

NYHED: PISA-Etnisk rapport havde en fejl, da man skrev, at unge indvandrere taler 'meget mindre' med deres forældre end danske elever.
Henrik Theil
Danske skoleelever får mere støtte og taler mere med deres forældre, end etniske elever gør i deres hjem.

Det ligger fortsat fast i undersøgelsen PISA-Etnisk 2005, men da Rockwool Fondens forskningsenhed i maj offentliggjorde rapporten, lød konklusionen, at samtalen mellem mor, far og børn i etniske hjem var mange gange mindre end i danske hjem.

"En fornyet gennemgang af tallene har beklageligvis afsløret, at den konklusion ikke er korrekt. Vi kan sige, at samtalehyppigheden og støtten i danske hjem er større, men den er ikke mange gange større," siger forskningschef Torben Tranæs fra Rockwool Fondens Forskningsenhed.

"Det kan ligne en nuanceforskel, men er mere end det. Nogle kunne få den opfattelse, at det står skidt til med at udfylde forældrerollen i etniske hjem. Men generelt taler man mere sammen i etniske familier i Danmark, end man gør i en gennemsnitlig OECD-familie," oplyser han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024