FOA støtter SF i krav til ældreomsorg

NOTE: Plejepersonale har ikke tid nok til arbejdet, viser FOA-undersøgelse, så SF og FOA ønsker mere i løn til personale.
SF's forslag om 2 mia. kr. til lønforhandlingerne er et godt skridt på vejen mod de 5 mia. kr., konstaterede FOA's formand Dennis Kristensen (yderst tv.) med et smil, der også måtte erkende, at SF's 5000 ekstra ansatte kun var et skridt i den rigtige retning.
SF's forslag om 2 mia. kr. til lønforhandlingerne er et godt skridt på vejen mod de 5 mia. kr., konstaterede FOA's formand Dennis Kristensen (yderst tv.) med et smil, der også måtte erkende, at SF's 5000 ekstra ansatte kun var et skridt i den rigtige retning. Foto: Altinget.dk
Henrik Theil
To ud af tre inden for plejepersonale oplever, at de har mindre tid til arbejdet end for to år siden. Det går ud over kvaliteten, hvor medicinering hastes igennem, og badning af de ældre må springes over, ligesom der heller ikke er tid til en snak med de ældre. Det fremgår af en ny undersøgelse, som fagforbundet FOA - Fag Og Arbejde - har gennemført blandt sine medlemmer i social- og sundhedssektoren.

FOA præsenterede undersøgelsen sammen med SF mandag på Christiansborg, og det fælles budskab var "flere penge til omsorgspersonalet". Hermed forsøgte SF at få draget sensommerens varme politiske tema om løn til offentligt ansatte ind i valgkampen.

"Der skal ekstra 2 mia. kr. til overenskomstforhandlinger, som skal give de laveste lønninger et løft på 2000 kr. ekstra pr. måned. Det vil give flere hænder og bedre tid til de ældre, ligesom der skal nedsættes en ligelønskommission," sagde gruppeformand Ole Sohn fra SF. Partiet præsenterede sit forslag om 5000 ekstra ansatte i ældreplejen via ret til fuldtid, bedre løn under uddannelse og senioraftrapning.

"Fem milliarder kroner ekstra svarer til 17.800 kr. årligt i omsorgstillæg til de 264.000 ansatte inden for børne-, ældre- og sygehusområdet," sagde Dennis Kristensen, formand for FOA, og han tog dermed tråden op efter sommerens bud og overbud fra de politiske partier.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024