Forældrekurser bryder voldsmønster

NOTE: Kursus om barnesignaler og selvkontrol hjælper førstegangsforældre med at afholde sig fra vold.

Over 800 kommende forældre har indtil nu været på KLAR TIL BARN-kurser.
De første erfaringer fra en række forældrekurser i kommunerne viser, at førstegangsforældre selv vurderer, at undervisningen kan hjælpe dem til at stoppe op og tænke sig om, inden de handler.

Ifølge analyseinstituttet Capacent Epinion vurderer et stort flertal af kursisterne, at de har fået redskaber, der kan hjælpe dem, og at kurset vil have indflydelse på opdragelsen af deres barn. På kurset lærer forældrene at forstå barnets signaler og at tøjle eget temperament, så man forhindrer vold og mishandling.

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) håber, at kurserne kan blive endnu mere udbredt i landets kommuner,

"Over 20.000 børn vokser op i familier præget af vold. Det har en skadelig virkning af enorme dimensioner, og volden har det med at gå i arv som reaktionsmønster. Derfor er det overordentligt vigtigt at bryde tilbøjeligheden til at handle på den måde. Derfor er jeg glad for, at kurserne har været en succes, og at mange kommuner fortsat vil udbyde kurserne."

Det udtaler hun på Indenrigs- og Socialministeriets hjemmeside.

Kursusdeltagerne har fået KLAR TIL BARN tilbudt gennem kontakt med sundhedsplejersker og jordemødre, og det er hovedsageligt forældre, som i forvejen er udsatte og kendt som voldelige, eller hvor der er en mistanke om, at de kan gribe til vold, som er målgruppen for projektet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024