Frygten var ubegrundet

NYHED: Nye tal har vist stor fremgang for den danske eksport efter Muhammed-krisen - i modsætning til hvad mange erhvervsfolk forudså dengang. Regeringens kritikere i erhvervs-livet står nu selv for skud.
Erik Holstein

Der var kredse i erhvervslivet, der klynkede over Danmarks omdømme, fordi vi stod fast over for tyrannier under Muhammed-krisen.

Jesper Langballe
Udlændingeordfører, Dansk Folkeparti
”Jeg er ikke overrasket over udviklingen. For hver gang én dør lukker sig for os, åbnes der flere andre med endnu større kraft.”

Sådan kommenterer Venstres politiske ordfører Jens Rohde den bemærkelsesværdige stigning i dansk eksport efter Muhammed-krisen. Stigningen er på hele 17 procent til USA, men også som helhed har den danske eksport oplevet en yderst positiv udvikling de sidste måneder.

Tårnhøje principper
Eksportstigningen står i grel kontrast til den frygt, som adskillige industrifolk gav udtryk for under krisen. Således udtalte bestyrelsesformanden i Grundfos Niels Due Jensen i februar, at "vi er på vej til totalt at miste den goodwill, som Danmark har haft i mange år. Det vil tage lang tid at få den genoprettet, og det rammer dansk erhvervsliv og eksport."
Grundfos-formanden tilføjede, at erhvervslivet ikke har råd til den danske regerings "tårnhøje principper.”

”Men det her viser, at vi slet ikke har råd til at undvære statsministerens tårnhøje principper. Og det viser også, at frygten for Danmarks omdømme og eksporten var helt ubegrundet,” siger Jens Rohde.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024