Hvis Henrik Sass Larsen(S) havde 90 mandater

I denne serie har vi bedt ledende politikere om bud på, hvad de vil ændre på integrationsområdet, hvis de havde absolut flertal.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi vil opretholde en meget stram udlændingepolitik. Der skal meget, meget få her til landet, så vi kan koncentrere os om at få integreret dem, der er her, ordentligt

Henrik Sass Larsen
Politisk ordfører, Socialdemokraterne
Fakta
Blå bog – Henrik Sass Larsen Henrik Sass Larsen er født 29. maj 1966 i Virum som søn af førtidspensionist Pia Pedersen. Henrik Sass Larsen er først for nylig blevet politisk ordfører for Socialdemokraterne, men har en lang fortid i partiet. Før sin nuværende post har han bl.a. været næstformand i den socialdemokratiske folketingsgruppe fra 2005-2006, finanspolitisk ordfører og integrationsordfører. Han kom i Folketinget for Socialdemokraterne i 2000 og er tidligere formand for Socialdemokratisk Ungdom (DSU). Han har læst forvaltning og HA ved Roskilde Universitetscenter (RUC) og har arbejdet i kommunikationsbranchen. Privat bor han i Køge og er far til en datter på seks år.

Kilde: Altinget.dk

Henrik Sass Larsen, hvad vil I gøre for at forbedre integrationen?
"Et grundlæggende problem er, at for mange indvandrere er klumpet sammen i almene boligområder. Derfor har vi foreslået, at vi sætter en grænse for, hvor mange af ikke-vestlig herkomst, der må bo i de enkelte boligområder. Vi har foreslået en kvote på 25 procent," siger Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen.

Hvad hvis kommunen ikke har andre områder, hvor de kan bo til leje?

"Hvis eksempelvis Ishøjs almene boliger er nået op på de 25 procent, så er der andre kommuner, der må tage flere. Alle indvandrerne behøver ikke at bo på den københavnske vestegn. Der er også andre byer i Jylland end Århus, hvor de kan bo."

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024