Ikke mere hjælp til udsatte lejere

LEJERE: Antallet af udsatte lejere er steget markant, og den nylige ændring af lejeloven nedbringer ikke antallet, mener SF. Men Karen Ellemann (V) vil ikke gøre mere.
Flere lejere ender med at blive sat ud af deres lejligheder, fordi de ikke kan betale huslejen rettidigt.
Flere lejere ender med at blive sat ud af deres lejligheder, fordi de ikke kan betale huslejen rettidigt. Foto: www.colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Alle er enige om, at udsættelser af lejere er et stort socialt problem. Vi har i SF støttet ændringen af lejeloven, men nu kan vi se, at det ikke er nok, og at det kræver mere at løse problemet.

Nanna Westerby (SF)
Boligordfører
Antallet af fogedsager, der er endt med en reel udsættelse af lejeren, er mere end fordoblet siden 2002, viser en opgørelse fra Domstolsstyrelsen. Hvor 1823 fogedsager endte med udsættelse i 2002, er antallet steget til 3762 sidste år.

Folketinget vedtog i april en ændring af lejeloven for at forbedre forholdene for lejere af almene boliger, der er i fare for udsættelse. Men det er ikke nok, mener SF, for loven nedbringer ikke antallet af udsættelse, men stabiliserer blot antallet.

Det kalder på politisk handling, mener SF. De foreslog på et samråd med indenrigs- og socialministeren i går tirsdag blandt andet at sænke huslejen i de almene boligbyggerier.

"Alle er enige om, at udsættelser af lejere er et stort socialt problem. Vi har i SF støttet ændringen af lejeloven, men nu kan vi se, at det ikke er nok, og at det kræver mere at løse problemet," sagde Nanna Westerby, boligordfører for SF.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024