Inddragelsespolitik fremfor plasterpolitik

SFs brune dansker i Folketinget, Kamal Qureshi, lægger med et udspil op til en ny kur i integrationspolitikken, som efter hans mening har været præget af en mangeårig fejldiagnose. Han vil lade "plasterpolitik" afløse af "inddragelsespolitik".
Gitte Madsen

Med starthjælpen har vi virkelig skabt en konstant underklasse, hvor børn ofte oplever, at deres forældre ikke har råd til mad eller til at betale husleje. Der findes sågar eksempler på brugsuddelere, som har måttet sætte hængelås på deres containere, fordi flygtningene gik og rodede i dem

Kamal Qureshi (SF)
Ligestillingsordfører
Det er en travlt optaget og dybt engageret politiker, der åbner døren til fjerdesalens lejlighed den grå efterårseftermiddag, hvor Altinget.dk har valgt at kigge forbi Toldbodgade for at finde ud af, hvad der er galt med den danske integrationspolitik, og hvad der skal ske med den fremover.

Det har SFs ligestillingsordfører Kamal Qureshi, som selv tilhører det, han kalder de "brune danskere", nemlig lovet at give os sit bud på.

Den 33-årige læge, der hér i november kan fejre sin toårsdag i Folketinget, byder velkommen med den ene hånd, mens han med den anden holder mobiltelefonen.

Ikke kun indvandrerpolitiker
Selvom det er hans nye programerklæring i indvandrerdebatten, vi er her for at lægge øre til, vidner telefonsamtalen om, at Kamal Qureshi holder fast i den opfattelse, som han gav udtryk for, da han mødte Altinget.dk op til folketingsvalget i 2001.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024