Integrationsvalg uden faste regler

BAGGRUND: 10 kommuner med landets største i spidsen holder valg til integrationsrådene i dag. Men hvem der får udleveret stemmesedler varierer fra kommune til kommune, for der findes ikke nogen bindende overordnede retningslinjer fra ministeriets side.
Erik Holstein

Der er ikke nogen lovgivningsmæssige formuleringer, der fortæller, hvem der er stemmeberettigede.

Mette Fjording
Fuldmægtig, Integrationsministeriet
Mens der er ganske klare retningslinjer for, hvem der må stemme til folketingsvalg og kommunalvalg, er dette ikke tilfældet for valget til kommunernes integrationsråd. Ja, det er ikke engang fastlagt, at der skal være valg i det hele taget. Det er helt op til den enkelte kommune.

Det fortæller sekretær for Rådet for Etniske Minoriteter, fuldmægtig Mette Fjording til Altinget. Hun understreger, at ministeriet kun har givet vejledende retningslinjer op til integrationsvalgene:

Flydende grænser
”Der er ikke nogen lovgivningsmæssige formuleringer, der fortæller, hvem der er stemmeberettigede. Ministeriet har sendt et brev ud til samtlige kommuner, hvor ministeriet præciserer, hvem der kan udpeges til integrationsrådene.

Her står, at medlemmerne primært bør findes blandt dem, der er omfattet af integrationsloven. Men det er stadig op til den enkelte kommune at tilrettelægge det, som man finder det bedst,” siger Mette Fjording.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024