K forstærker pres på Hvilshøj

NYHED: Den faldende opbakning til regeringens udlændingepolitik giver ny luft til De Konservatives krav om en korrektion af kursen.
Erik Holstein

Det er ikke nok, at argumentere med, at reglerne er sådan og sådan. Det er folk jo ligeglade med, hvis de synes, det er nogle urimelige regler. De fleste vil ligesom mig gerne have en stram udlændingepolitik, men de bryder sig ikke om sager, der virker uretfærdige og urimeligt hårde.

Henriette Kjær
Integrationsordfører, Konservative

Svaret på den dalende opbakning til regeringens udlændingepolitik er såvel en mere offensiv stil fra ministeriets side som en mere lempelig kurs i nogle af enkeltsagerne. Det siger De Konservatives integrationsordfører Henriette Kjær, efter en meningsmåling i weekenden viste, at regeringen er ved at miste udlændingepolitikken som sit trumfkort.

Der er almindelig enighed om, at det er prekære enkeltsager - som sagen om den tamilske dreng Rams og sagen om den alvorligt syge tyrkiske kvinde - der for første gang er ved at underminere den ellers brede opbakning til udlændingepolitikken.  

Sagen ikke slut
Henriette Kjær har tidligere efterlyst en mildning af kursen, når det gælder humanitære opholdstilladelser. Og trods afvisning fra integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) er sagen ikke slut. Over for Altinget fremhæver Henriette Kjær, at der er behov for en ændring af såvel stil som indhold: 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024