Klart nej til stormoske i København

NYHED: Chancen for en stormoske i København er snarere blevet mindsket end styrket efter de seneste dages muslimske vrede. Et klart flertal af danskerne afviser tanken og selv SF's Holger K. Nielsen beskriver forslaget som dårligt timet.
Erik Holstein

Jeg synes, det er naturligt med en rigtig moske, men timingen er ikke den bedste

Holger K. Nielsen
Tidligere SF-formand
Der er næsten dobbelt så mange modstandere som tilhængere af forslaget om en københavnsk stormoske med minaret og kuppel.

Den danske befolkning afviser at formilde de vrede muslimer med en stormoske i København, som Politikens tidligere chefredaktør Herbert Pundik for nylig foreslog.

Et betydeligt flertal på 52 procent erklærer sig som modstandere af at bygge en moske i København, kun 28 procent er for. Det viser en helt ny meningsmåling udført af A&B Analyse for Altinget.

SF'ere og radikale for
Der er dog store forskelle partierne imellem:
De stærkeste modstandere af en moske er som ventet Dansk Folkepartis vælgere, hvor 90 procent er imod og kun 3 procent er for. Der er også meget store flertal imod blandt vælgere fra Venstre og Konservative, mens der blandt Socialdemokraterne er 44 procent imod og 32 procent for.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024