Ledige indvandrere deler befolkningen

Danskerne er meget uenige, når de skal angive hovedforklaringen på den høje ledighed blandt etniske grupper.
Erik Holstein

Andre synes ikke, der er tilstrækkelig prestige i de jobs, de får tilbudt. De synes, det er skamfuldt at gå med aviser. Den slags følelser må forvaltninger og sagsbehandlere naturligvis sætte sig ud over - og det synes jeg også, de er blevet bedre til."

Manu Sareen
Integrationskonsulent
Fakta
Sprøgsmålet til A&B-meningsmålingen lød:

"Hvad er efter din mening hovedårsagen til, at mange indvandrere går ledige, selvom efterspørgslen på arbejdskraft stiger?"

Svarmulighederne var:

- Mange arbejdsgivere har fordomme mod at ansætte indvandrere.

- Mange indvandrere er ikke motiverede til at søge arbejde.


Kilde: Altinget.dk

Danskerne er delt midt over, når årsagen til de mange ledige indvandrere skal findes. Knap 46 procent mener, at hovedforklaringen er fordomme hos arbejdsgiverne, mens godt 46 procent peger på manglende motivation hos indvandrerne, viser en meningsmåling fra A&B Analyse udført for Altinget.  

Sagen om de ledige avisbudstillinger har for alvor sat fokus på, hvordan der på én gang kan være ubesatte ufaglærte jobs og ufaglærte ledige.

En relativ stor del af de tilbageværende ledige har anden etnisk baggrund - og det har igen ført til diskussion om, hvad forklaringen egentlig er på den uheldige situation.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024