Libanesere uden opholdstilladelse i Danmark

28/7-06: Er der i forbindelse med evakueringen af personer fra Libanon er forekommet tilfælde, hvor der er blevet evakueret personer, som ikke har opholdstilladelse i Danmark, spørger Søren Espersen (DF).
Dokumentation
Spørger: Søren Espersen (DF)

Spørgsmål S 6247: Vil ministeren oplyse, om der i forbindelse med evakueringen af personer fra Libanon er forekommet tilfælde, hvor der er blevet evakueret personer, som ikke har opholdstilladelse i Danmark, men som har fået asyl i Danmark, fordi de tidligere er flygtet fra Libanon, og hvis dette er tilfældet, oplyse, hvilke tiltag ministeren påtænker at tage over for disse personer?

Begrundelse: I forbindelse med evakueringen fra Libanon har spørgeren modtaget flere henvendelser om, at der blandt de evakuerede har været personer, som ikke har permanent opholdstilladelse, men som har fået asyl i Danmark, fordi de tidligere er flygtet fra Libanon. Det forekommer utroligt, hvis det viser sig, at folk holder ferie i det land, de er flygtet fra. Spørgeren mener, at det desværre er nødvendigt at undersøge, om disse oplysninger er korrekte, idet der ikke er tale om en nyopstået problematik. Det er f.eks. almindeligt kendt, at mange af de somaliere, der er »flygtet« til Danmark, ofte tager på ferie i deres fødeland. Der er tale om en yderst alvorlig problematik, der truer med at undergrave hele asylsystemet, således at rigtige flygtninge, der har brug for hjælp, lades i stikken.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024