Mindsket flertal for udlændingestramninger

NYHED: Selvom der stadig er et klart flertal for 24-års regel og tilknytningskrav, er opbakningen svindende efter den heftige debat om omstridte enkeltsager.
Antallet af ægteskabssammenføringer er formindsket siden 2002, men støtten til stramningerne er  påvirket af de seneste måneders mange enkeltsager.
Antallet af ægteskabssammenføringer er formindsket siden 2002, men støtten til stramningerne er påvirket af de seneste måneders mange enkeltsager.
Erik Holstein

Journalisterne burde spørge de pågældende om, det er i orden, at ministeriet offentliggør hele sagen i medierne. Så man har en reel chance for at høre sagen fra begge sider.

Henriette Kjær
Integrationsordfører(K)
Fakta

Spørgsmålet lød:
I 2002 vedtog et flertal i Folketinget vedtog 24-års reglen (der siger at begge ægtefæller skal være fyldt 24 år for at få familiesammenføring i Danmark), og det såkaldte tilknytningskrav (så man kun kan få familiesammenføring i Danmark, ægteparret har samlet set har størst tilknytning her).
 Skal 24-års reglen og tilknytningskravet efter din mening bevares eller afskaffes? 

Svarmuligheder:
24 års regel og tilknytningskrav skal bevares
24 års regel og tilknytningskrav skal afskaffes

 


Kilde: A&B Analyse

Tilknytningskravet og 24-års regel støttes fortsat af et flertal af vælgerne, hvor 52 procent er for, mens 36,3 procent er imod. Det viser en meningsmåling fra A&B Analyse udført for netavisen Altinget. 

Trods opbakningen er det næppe tal, der vil vække jubel i regeringskredse.
For der har tidligere været langt mere massive flertal for de centrale klodser i regeringens opstramninger af reglerne for familiesammenføringer: 24-års reglen og tilknytningskravet.

24-års reglen betyder, at ægtefællerne begge skal være fyldt 24 år for at opnå familiesammenføring i Danmark, mens tilknytningskravet skal sikre, at ægteparret samlet set har større tilknytning til Danmark end til et andet land.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024