Minister for øretæver og målrettet integration

INTERVIEW: Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) takker af efter små tre år med målrettet integration, asyldebat og høje ambitioner.
Jeg vil tillade mig, at tage æren for udsagnet: 'Integrerer vi en kvinde, integrerer vi en hel familie.' Vi kan se af statistikkerne, at børn af indvandrere, hvis mødre er i beskæftigelse, klarer sig bedre end børn, hvis mødre ikke er i beskæftigelse, siger afgående integrationsminister Rikke Hvilshøj (V)
Jeg vil tillade mig, at tage æren for udsagnet: 'Integrerer vi en kvinde, integrerer vi en hel familie.' Vi kan se af statistikkerne, at børn af indvandrere, hvis mødre er i beskæftigelse, klarer sig bedre end børn, hvis mødre ikke er i beskæftigelse, siger afgående integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) Foto: Altinget.dk
Marie Louise Gørvild

Der er et stykke vej til mål endnu. Men jeg synes, at jeg har været med til at gøre en forskel og har udstukket nogle gode rammer.

Rikke Hvilshøj (V)
Afgående Integrationsminister

"Jeg vil meget gerne have, at det står tilbage, at da Rikke forlod kontoret, betragtede man integrationsopgaven som løst - i hvert fald i form af, at den lå i nogle rigtig gode rammer."

Sådan lød det, da Rikke Hvilshøj 18. februar 2005 satte sig til rette i Integrationsministeriet. Ambitionerne var høje.

I sidste uge kom så meldingen om, at Rikke Hvilshøj forlader posten som integrationsminister. Altinget.dk besøgte den afgående minister for at høre, hvordan det var gået med ambitionerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024