Muslimer skal ligestilles med kristne

Socialdemokraterne kaster sig nu for alvor ud i den danske religionsdebat. "Moskéskat" skal indføres og kirkeministeren skal nedlægge sit ministerium.
Kristian Lund Pedersen

Det er diskriminerende for mange trossamfund, at vi over skattebilletten opkræver skat til folkekirken. Det giver kirken en stor fordel. I religionslighed ligger, at staten tilbyder alle trossamfund at opkræve bidrag

Svend Auken (S)
Muslimske troende skal have mulighed for at betale "moskéskat" over skattebilletten. Ganske som staten i dag inddriver kirkeskat for folkekirken.

Sådan lyder et af hovedpunkterne i et nyt grundlovsudspil fra Socialdemokraterne.

Forslaget, som Folketinget behandler i dag, skal sikre religionslighed i Danmark, forklarer Socialdemokraternes tidligere formand, Svend Auken:

"Det er diskriminerende for mange trossamfund, at vi over skattebilletten opkræver skat til folkekirken. Det giver kirken en stor fordel. I religionslighed ligger, at staten tilbyder alle trossamfund at opkræve bidrag", siger Svend Auken.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024