Muslimer trætte af lave forventninger

Progressive muslimer er trætte af "pæne menneskers" patroniserende holdning. Fransk muslim langede ud efter Tøger Seidenfaden.
Erik Holstein

De af os, der tror på, at muslimer kan klare udfordringen med at optræde civiliseret – vi bliver beskyldt for at være muslim-hadere. Mens de, der ikke har nogen som helst tiltro til muslimer og forventer al mulig vold fra dem, de bliver lykønsket for at holde mund og udvise respekt. Er det mig, der er skør - eller er det situationen, der er absurd?

Irshad Manji
Muslimsk debattør

Kun hvis man møder hinanden i øjenhøjde, kan man få en dialog. Men mange velmenende europæere og amerikanere er bange for at have nogen som helst forventninger til muslimerne. Det er en stor fejltagelse.

Det var den klare melding fra flere af de reform-ivrige muslimer fra USA og Frankrig, der optrådte på Demokratiske Muslimers konference i anledning af årsdagen for trykningen af Muhammed-tegningerne.

Den patroniserende holdning til ”de stakkels muslimer” fik hård kritik med på vejen på lørdagens konference om Muhammed-tegningernes konsekvenser. For flere af de indbudte paneldeltagere var mere end trætte af de stereotyper, som journalister og politisk korrekte aktører kommer ned over hovedet på muslimerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024