Ny socialminister gør ingen forskel

KOMMENTARER: Venstrefløjen tror ikke på ændret socialpolitik med Karen Jespersen som ny social- og ligestillingsminister.
En veloplagt og nyudnævnt socialminister svarer pressen på slotspladsen ved Amalienborg
En veloplagt og nyudnævnt socialminister svarer pressen på slotspladsen ved AmalienborgFoto: Altinget/Henrik
Henrik Theil

EL: Mistillid og rabiate holdninger til indvandrere
"Det kan godt være, at hun får et troværdighedsproblem. Jeg forholder mig til hendes holdninger - og det er dem, der er det store problem. Det er selvfølgelig dejligt for Karen Jespersen, at hun får et politisk comeback. Jeg er bare bange for at det ikke er så rart for alle grupper i samfundet, hun nu burde være minister for," siger socialpolitisk ordfører for Enhedslisten, Line Barfod.

Hun forklarer:"Karen Jespersen er kendt for sine rabiate holdninger til indvandrere, ligesom mange nok med gru vil huske hendes tid som socialminister i den socialdemokratiske regering i 1990'erne, hvor udsigtsløs aktivering virkelig blev sat i system."

"Jeg forventer, at det bliver sværere for de socialt udsatte, og jeg ikke stor tiltro til, at Karen Jespersen vil afskaffe fattigdommen."

"Allerede som socialdemokratisk minister indførte hun stramninger og baserede systemet på mistillid til de udsatte grupper. Det er ikke positivt at få én ind, som brænder for det, når det betyder mistillid og holdningen til indvandrere. De udgør en stor gruppe af de udsatte," mener Line Barfod.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024