Om  
David Dreyer Lassen

Økonomiprofessor skal stå i spidsen for forskning i sociale data på KU

Det nye Copenhagen Center for Social Data Science, som får navnet SODAS under Københavns Universitets Samfundsvidenskabelige Fakultet skal ledes af David Dreyer Lassen, som er professor i økonomi samme sted og de sidste mange år har gravet sig ned i de menneskegenererede big data.

Line Jenvall

Cand.polit, ph.d. og professor i økonomi på Københavns Universitet David Dreyer Lassen modtog for nylig en EliteForsk-pris fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, og succesen fortsætter.

Han er blevet udpeget til at lede universitetets nye center for forskning i såkaldt big social data, Copenhagen Center for Social Data Science (SODAS). Det skriver Børsen.

David Dreyer Lassen har i samarbejde med centrets viceleder, Sune Lehmann fra DTU Compute, igennem de senere år arbejdet med de store menneskegenererede data-mængder i projekter, som blandt andet Copenhagen Network Study, der er et af de mest detaljerede, store netværksdatasæt i verden og en udløber af dataforskningsprojektet Social Fabric, hvor 1000 unges smartphones gennem flere år har leveret data til forskerne.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024