Oppositionens svære balance

BAGGRUND: Den rasende konflikt om profet-tegningerne er også vanskelig for den politiske opposition, der let kan komme til at træde ved siden af. Helle Thorning-Schmidt (S) afviser nu, at regeringen skal tage officiel afstand fra tegningerne.
Erik Holstein

Jeg mener, regeringen skal understrege, at profet-tegningerne ikke på nogen måde repræsenterer den danske regerings holdning til islam. Men jeg mener ikke, det er regeringens opgave at tage afstand fra tegningerne som sådan

Helle Thorning-Schmidt
Formand, Socialdemokraterne
Det er ikke kun statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der står i problemer til halsen i den opkørte krise om profet-tegningerne. Også oppositionens ledere bevæger sig i et sandt minefelt, hvor selv mindre nuancer i deres udtryksformer kan få alvorlige konsekvenser.

Således vakte det en vis opsigt, da Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt under den ophedede diskussion om sagen i Folketinget tirsdag opfordrede til, ”at regeringen tager afstand fra tegningerne”.

Taget bogstaveligt skulle Anders Foghs personlige afstandtagen fra tegningerne altså hæves op til den danske regerings officielle afstandtagen fra Jyllands-Posten.

Undren over skærpelse
Dette indebar en betydelig skærpelse af den socialdemokratiske linje, der hidtil var centreret om kritik af statsministerens afvisning af at møde de muslimske ambassadører.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024