Religiøst fremstød gav bagslag

ANALYSE: Der var røde lamper i den socialdemokratiske ledelse, da partifællerne i København åbnede for større hensyn til religion i det offentlige rum.
Erik Holstein

For Socialdemokraterne på Christiansborg kunne forslaget ikke være mere uvelkomment. For kun en måned siden valgte den tidligere partifælle Karen Jespersen at stille op for Venstre, og centralt i hendes argumentation var manglende tiltro til Socialdemokraternes udlændingepolitik. Og nu åbner en socialdemokratisk borgmester op for mere respekt for religionen i det offentlige rum.

Initiativet kom oprindelig fra Århus, hvor en række indvandrerorganisationer ønsker religiøs indflydelse på alt fra daginstitutioner over skoler til virksomheder. I forslagene fra Århus hed det blandt andet, at "religion skal have en naturlig plads i daginstitutioner og skoler", og "det bør undersøges, hvordan religion kan bruges som ressource til at forebygge ungdomskriminalitet". På samme måde skulle virksomhederne bringes til at være mere imødekommende over religiøse særkrav.

Det er embedsmænd fra Århus Kommune, der har udformet forslagene sammen med indvandrerorganisationer og en række religiøse personer, men byens socialdemokratiske borgmester Nicolai Wammen blev taget til indtægt for dem. Det er imidlertid en betydelig stramning af Wammens synspunkter.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024