S har nærmet sig SF's udlændingepolitik

NYHED: I modsætning til tidligere er SF's Kamal Qureshi ikke i tvivl om, at han vil støtte en S-ledet regering frem for Fogh. Årsagen er udlændingepolitikken.
Kamal Qureshi (SF): "Socialdemokraterne har især bevæget sig afgørende på asylområdet."
Kamal Qureshi (SF): "Socialdemokraterne har især bevæget sig afgørende på asylområdet." Foto: folketinget
Erik Holstein

Op til 2005 lavede vi stort set intet sammen med Socialdemokraterne på udlændingeområdet, men realiteten er, at vi på det seneste har vi fremsat en lang række forslag på området sammen med både S og R.

Kamal Qureshi
MF for SF

"Det er simpelthen ikke rigtigt, når De Radikale fremstiller det, som om der ikke er nogen reel forskel på Socialdemokraternes udlændingepolitik og den nuværende VKO-bloks politik."

Det siger SF's eneste folketingsmedlem med indvandrerbaggrund, Kamal Qureshi, til Altinget.dk op til SF's landsmøde i weekenden. Og netop fra hans mund er det ganske opsigtsvækkende udtalelser.

For Qureshi var den første oppositionspolitiker, der stillede spørgsmålstegn ved, om man kunne støtte en socialdemokratisk ledet regering. Det skete allerede før sidste valgkamp, hvor De Radikale gik til valg sammen med Socialdemokraterne. Dengang chokerede Qureshi ved at udtale, at "SF ikke skal lægge stemmer til en regering, der viderefører den nuværende udlændingepolitik".

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024