S i København vil udnytte byens "købermagt"

DEBAT: Socialdemokraterne i København med to borgmestre i spidsen vil i nyt udspil sikre bedre integration ved at indsætte en såkaldt "social klausul" i aftaler med levarandører. Det skal få virksomheder til at ansætte flere indvandrere. Ritt Bjerregaard og Jakob Hougaard skriver hvordan.

Jo større grad af social forpligtelse vil der være indeholdt i kontrakterne mellem kommunen og virksomhederne.

Ritt Bjerregaard & Jakob Hougaard
Borgmestre i København (S)
Af Ritt Bjerregaard, overborgmester (S) &
Jakob Hougaard, integrationsborgmester (S)

Københavns Kommune er landets største arbejdsplads. Det giver en særlig forpligtelse til og mulighed for kommunen til at løfte et integrationsmæssigt ansvar på alle niveauer.

Som arbejdsplads har Københavns Kommune over de senere år øget sin andel af ansatte med anden etnisk baggrund end dansk fra tredjelande. Stigningstakten har været kraftigere end ændringen i befolkningssammensætningen.

Der er imidlertid en skæv fordeling i andelen af etniske minoriteter i de forskellige faggrupper i kommunen. F.eks. er andelen af etniske minoriteter blandt kommunens akademikere 2,6 pct., mens andelen blandt kommunens køkken- og rengøringspersonale er på 30,3 pct.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024