Sass: Vi har lært af vores fejltagelser

INTERVIEW: Henrik Sass Larsen (S) beskriver den nye ledelses første år som "mesterlære i fuld offentlighed". Det er slut med slinger.
Politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) - slut med partiets fejltagelser.
Politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) - slut med partiets fejltagelser.Foto: ft.dk
Erik Holstein

Carsten og jeg har endda fælles øl i køleskabet, det må vel være den ultimative tillidserklæring.

Henrik Sass Larsen
Politisk ordfører (S) - om partiets gruppeformand
Han kom i front som ny politisk ordfører, da partiet var helt i bund - og selv hans modstandere giver ham en del af æren for partiets seneste fremgang. Hans navn kalder stadig på modstand mange steder i partiet, men der står i det mindste stigende respekt om ham.

Den 40-årige Henrik Sass Larsen blev valgt til politisk ordfører i april, og dermed blev Helle Thorning-Schmidt nærmeste støtte partiets spydspids i konfrontationerne med de andre partier. Efter Muhammed-krisen var Socialdemokraterne nede og skrabe 20 procent, men nu er partiet igen landets største - og i en enkelt måling oppe over 30 procent. Flere iagttagere mener, at fremgangen skyldes regeringens selvmål på velfærdsområdet, men den forklaring køber Sass ikke:

"Sådan er det altid. Hvis det går ned ad bakke, er det altid vores egen skyld, og hvis vi går frem, er det på grund af modstanderens fejl. Men vores fremgang er sgu ikke bare et tilfælde. Vi fremlagde i april en sammenhængende politik på tre hovedområder: "Velfærd før skattelettelser", globalisering og kampen mod ulighed. Det er de områder, vi skal vinde valget på," siger Henrik Sass Larsen, der omgående pirker til Foghs svage punkt:

"Regeringen er kommet virkelig på hælene, fordi de intet har gjort ved uligheden de sidste fem år. Når deres eget råd for socialt udsatte kommer med et resultat, der viser, at de svageste har fået det værre, ja, så har regeringen ligesom et problem."

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024