Sociale organisationer og menneskerettighedsinstitut: Det holder vi øje med efter EU-valget

Psykisk arbejdsmiljø, arbejdet med en europæisk handicapstrategi, engagement i socialøkonomi og et direktiv fra 2008 om ligebehandling. Her er, hvad en række aktører holder øje med efter valget.

Formand for EU-kommissionen Ursula von der Leyen talte for nylig i København ved demokratitopmødet Copenhagen Democracy Summit.
Formand for EU-kommissionen Ursula von der Leyen talte for nylig i København ved demokratitopmødet Copenhagen Democracy Summit.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Valget nærmer sig med hastige skridt, og søndag skal danskerne i stemmeboksen.

Europaparlamentsvalget kan også få indflydelse på socialområdet, og Altinget har derfor talt med fire aktører om, hvad de holder øje med til valget.

“Social- og beskæftigelsespolitik hænger meget tæt sammen i EU. Så jeg er opmærksom på, om der kommer et direktiv om psykisk arbejdsmiljø. Der er EU-direktiver om det fysiske arbejdsmiljø, men det findes ikke noget for det psykiske.”

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024