Stort flertal mod Tyrkiet i EU

Modstanden mod tyrkisk EU-medlemskab er massiv blandt vælgerne. I SF, S, V, K og DF er der alle steder store vælgerflertal imod.
Mens et stort flertal i Folketinget arbejder hen mod et tyrkisk EU-medlemsskab, er et stort flertal i befolkningen imod Tyrkiet i EU.
Mens et stort flertal i Folketinget arbejder hen mod et tyrkisk EU-medlemsskab, er et stort flertal i befolkningen imod Tyrkiet i EU.
Erik Holstein

Der er færre tilhængere, end jeg havde håbet på, men målingen kommer jo efter en periode, hvor en del tyrkere også er blevet mere skeptiske over for EU.

Niels Helveg Petersen
Tidligere udenrigsminister (R)
Fakta

Spørgsmålet lød:
"Tyrkiet ønsker at blive medlem af EU. Er du tilhænger eller modstander af tyrkisk medlemsskab af EU?"

Undersøgelsen er udført af A&B Analyse for Altinget.dk - og baseret på 788 repræsentativt udvalgte besvarelser på nettet. 

Resultatet af undersøgelsen ligger dermed på linje med andre undersøgelser, hvor spørgsmålet om tyrkisk EU-medlemsskab ligeledes er neutralt formuleret.  


Kilde: Altinget.dk

Umiddelbart før Europa-Kommissionens rapport om Tyrkiet og EU udkommer, viser en ny meningsmåling, at der i Danmark er tre modstandere af tyrkisk EU-medlemskab for hver tilhænger.

Således er kun 18,7 procent af danskerne for tyrkisk EU-medlemskab, viser en måling fra A&B Analyse udført for netavisen Altinget. Hele 61,3 procent erklærer sig som modstandere, mens hver femte dansker ikke har taget stilling.

Selv SF-vælgere imod
Kun blandt vælgere fra Enhedslisten og Det Radikale Venstre kan der mobiliseres et flertal for Tyrkiet i EU - og hos vælgere fra Det Radikale Venstre er flertallet endda meget spinkelt.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024