To aftaler skal reducere socialudgifter. Nu vil KL have ekstra “cool cash,” indtil aftalerne begynder at virke

KL går til økonomiforhandlingerne med et krav om at få flere penge til at dække de stigende socialudgifter. Tiltagene i to nye politiske aftaler slår nemlig først igennem senere, og derfor skal der hjælp til budgetterne nu og her, lyder argumentet.

KL forventer at få ekstra penge til socialområdet i økonomiaftalen, mens de venter på, at nye politiske tiltag, der skal reducere socialudgifterne, begynder at virke. 
KL forventer at få ekstra penge til socialområdet i økonomiaftalen, mens de venter på, at nye politiske tiltag, der skal reducere socialudgifterne, begynder at virke. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

De to netop indgåede aftaler på handicapområdet løser ikke kommunernes udfordringer med at få budgetterne til at hænge sammen på socialområdet nu og her.

Derfor vil KL have flere penge til de igangværende økonomiforhandlinger for at dække de stigende udgifter på socialområdet nu og her.

En god måde at lave en aftale på kunne være, at indtil initiativerne bliver implementeret, der får vi nogle cool cash i et par år.

Ulrik Wilbek
Formand, KL's socialudvalg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024