Trods næsten tre år med uløste politiske knuder er vælgernes holdning til social ulighed stort set uændret

Social ulighed ligger sammen med ældreområdet på en femteplads over vælgernes vigtigste dagsordener, viser ny måling. Dagsordenen er aktuelt tæt forbundet med det bebudede opgør med børnefattigdom, og her er det et større problem for EL og SF end regeringen, at der stadig ikke er landet en aftale om et nyt ydelsessystem, ifølge politisk redaktør.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det var et centralt element i forståelsespapiret. Enhedslisten har truet med at udløse valg, hvis der ikke blev taget et opgør med stigende ulighed og børnefattigdom.

Men en aftale om et nyt ydelsessystem er næsten tre år inde i regeringsperioden fortsat ikke faldet på plads. Alligevel ligger spørgsmålet om social ulighed stabilt på vælgernes prioriteringsliste.

Siden valget i 2019 har emnet ligget stabilt mellem seks og 10 procent. Og i en ny Epinion-måling foretaget for DR og Altinget er stabiliteten intakt. Her svarer ni procent af vælgerne, at social ulighed er det emne, der bør optage politikerne mest.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024