VISO-initiativer er et skridt i den rigtige retning

NYHED: På kort sigt ser velfærdsministerens VISO-initiativer fine ud, mener SF. Der mangler dog en udredning af, hvad en VISO-sag er, siger HK Kommunal.
Den nationale Videns- og Specialrådgivningsorganisation (VISO) rådgiver i komplekse og specialiserede sager om handicap.
Den nationale Videns- og Specialrådgivningsorganisation (VISO) rådgiver i komplekse og specialiserede sager om handicap.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein
Fakta

Velfærdsministerens nye initiativer skal være med til at sikre:

1. At de faglige ekspertnetværk i højere grad inddrages i visitationen til den rette ekspert.

2. At rådgivningsforløbene løber så længe, der er brug for et kontinuerligt forløb om særlige problemstillinger, dvs. at borgeren kan vende tilbage til eksperterne i netværket efter en periode uden hjælp.

3. At VISOs faglige netværk involveres i at kvalificere kommunerne til at blive bedre til at yde specialrådgivning i nye sager.

4. At den kommunale sagsbehandler kan kontakte VISO om alle emner og spørgsmål inden for specialrådgivning.


Kilde: Servicestyrelsen

Det skal nu være kommunerne, der selv bestemmer, hvornår en kompliceret handikapsag skal sendes videre til VISO, og ikke omvendt. Og det er en vigtig anerkendelse af sagsbehandlerens arbejde, mener SF's socialordfører Anne Baastrup. Det er dog stadig uklart, hvad der gør en sag til en VISO-sag, mener Per Støve, formand for socialpoltisk udvalg i HK Kommunal.

I januar 2008 havde SF kaldt velfærdsminister Karen Jespersen (V) i samråd om, at der manglede overblik over, hvad VISO's handicap-eksperter skal bruge deres tid til. På samrådet efterlyste Anne Baastrup (SF) klarere regler for, hvem der kunne få hjælp af VISO. Velfærdsministeren erkendte på samrådet, at VISO var en for bureaukratisk institution og lovede at gøre noget ved det.

Velfærdsministerens nye fire initiativer ser ifølge Anne Baastrup ud til at få VISO til at bevæge sig på rette vej. Hun udtrykker dog bekymring for, om det på lang sigt er nok med de fire initiativer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024