Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Udvalget
svarer
Ane Halsboe-Jørgensen

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om kommentar til henvendelsen af 29/11-23 fra Karen Mølgaard, Holstebro om kommuners tilkendelse af førtidspension

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 83, Spørgsmål 5
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 29/11-23 fra Karen Mølgaard, Holstebro om kommuners tilkendelse af førtidspension, jf. L 83 - bilag 9?

Svar fra onsdag den 6. december 2023
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 29/11-23 fra Karen Mølgaard, Holstebro om kommuners tilkendelse af førtidspension, jf. L 83 - bilag 9?

” Svar:

Holstebro Kommune giver udtryk for, at det ikke kun er situationen med tre involverede kommuner, der bør ændres. Kommunen mener, at der også bør ændres i situationer, hvor der kun er to kommuner involveret i tilkendelsen og efterfølgende ophold for førtidspensionisten.

I henvendelsen nævnes følgende eksempel: Kommune A har anbragt personen i Kommune B, og Kommune B efterfølgende tilkender førtidspension. Herefter hjemtager Kommune A pensionisten til en institution i egen kommune. Kommune B skal efterfølgende refundere førtidspensionen i seks år.

Jeg kan oplyse, at denne situation ikke vil ændres med den foreslåede ændring, da lovforslaget ikke ændrer på selve 6-årsreglen.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024