Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Marlene Harpsøe
svarer
Pernille Rosenkrantz-Theil

Marlene Harpsøe (DD) spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om ministeren vil redegøre for, hvad det vil koste at gennemføre B 53 om at tydeliggøre og samle reglerne om servicehunde i én lov

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 53, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvad det vil koste at gennemføre B 53 om at tydeliggøre og samle reglerne om servicehunde i én lov?

Svar fra mandag den 22. januar 2024
”Vil ministeren redegøre for, hvad det vil koste at gennemføre B 53 om at tydeliggøre og samle reglerne om servicehunde i én lov?” Svar:

Med B 53 foreslås, at Folketinget pålægger regeringen i indeværende folketingsår at tydeliggøre og samle reglerne om servicehunde i én lov, så det sikres, at reglerne om brug af servicehunde fremover reguleres samlet ét sted.

Det vurderes, at en sammenskrivning af gældende regler i forskellige regelsæt til en samlet lov ikke i sig selv vil medføre offentlige merudgifter under forudsætning af, at de eksisterende bestemmelsers indhold, virkning og regulering i øvrigt fastholdes.

Det bemærkes, at der i dag ikke er regler for bl.a. ID til servicehunde. Ved eventuelle nye eller ændrede regler på området kan det føre til ændringer i de offentlige udgifter. Det bemærkes i øvrigt, at Social-, Bolig- og Ældreministeriet ikke har kendskab til opgørelser over antal personer, der har fået bevilget en servicehund.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024