Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Udvalget
svarer
Pernille Rosenkrantz-Theil

Socialudvalget spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om ministerens kommentar til henvendelsen af 6/3-24 fra STH - Servicehunde til Handicappede

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 53, Spørgsmål 2
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 6. marts 2024 fra STH - Servicehunde til Handicappede, jf. B 53 - bilag 4.

Svar fra onsdag den 13. marts 2024
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 6. marts 2024 fra STH Servicehunde til Handicappede, jf. B 53 - bilag 4.” Svar:

Servicehundeforeningen ’STH – Servicehunde til Handicappede’ efterspørger ligesom forslagsstillerne en tydeliggørelse af lovgivningen på området.

Forslaget om tydeliggørelse og samling af lovgivningen skal gøre det enkelt og overskueligt for myndigheder og borgere at finde rundt i reglerne og krav til servicehunde. Ensartethed og gennemskuelighed om rettigheder skal gøre det lettere for borgere med handicap at begå sig i og modvirke diskrimination af servicehundebrugere. Det er en dagsorden, jeg er meget optaget af.

STH efterspørger en dansk standard på området, som skal læne sig op ad europæiske og internationale standarder. STH skriver, at det er et arbejde, de har været involveret i sammen med Dansk Blindesamfund gennem Dansk Standard, og at arbejdsgrupperne vil sende forslag til standarder i offentlig høring i april 2024.

Jeg vil gerne kvittere for STH’s store og vigtige arbejde med at træne og levere servicehunde, der bidrager til at mennesker med handicap kan leve rige og selvstændige liv, men også deres arbejde for en standard på området. For mig at se, er dette arbejde med til at øge kvaliteten af servicehundene i Danmark.

Det er dog for nuværende ikke klart for mig, at løsningen skulle være mere lovgivning, men jeg er interesseret i at følge arbejdet på området og de erfaringer og anbefalinger, som arbejdsgruppen måtte komme med.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024