Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Udvalget
svarer
Pernille Rosenkrantz-Theil

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om kommentar til henvendelsen af 17/4-23 fra Dataproces

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 95, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 17/4-23 fra Dataproces, jf. L 95 - bilag 2?

Svar fra tirsdag den 9. maj 2023
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 17/4-23 fra Dataproces, jf. L 94 bilag 1?” Svar:

For så vidt angår mellemkommunal refusion for udgifter til efterværn kan jeg oplyse, at der med § 2, nr. 2, i forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forskellige andre love (Ændringer som følge af barnets lov, initiativret for adopterede børn, adoption uden samtykke fra fødslen, samvær med børn på kvindekrisecentre m.v. og fast-track for godkendelse af plejefamilier m.v.) (L 94) foreslås en ændring af § 9 c, stk. 4, i lov om retssikkerhed og administration på det sociale område (retssikkerhedsloven), hvorved en henvisning til barnets lov tilføjes til bestemmelsen. Der vil dermed i lighed med gældende ret være ret til mellemkommunal refusion for udgifter til efterværn efter barnets lov.

Tilsvarende foreslås med § 2, nr. 2, i L 94, at der indsættes en henvisning til barnets lov i § 9 c, stk. 13, i retssikkerhedsloven, hvorved krav efter barnets lov forældes efter samme regler som krav efter lov om social service (serviceloven).

For så vidt angår folkeoplysningsloven og lov om folkehøjs koler kan jeg oplyse, at disse love ikke er omfattet af retssikkerhedsloven, jf. kapitel 1 i bekendtgørelse nr. 307 af 20. marts 2023 om retssikkerhed og administration på det sociale område. Den foreslåede ensretning af handlekommunebegrebet i retssikkerhedsloven og love, som retssikkerhedsloven finder anvendelse for, er derfor ikke relevant for folkeoplysningsloven og lov om folkehøjskoler.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024