De kommende regeringspartiers mindre kendte løfter

LØFTER: Altinget har gravet i en række tidligere R-, S- og SF-udspil på sundhedsområdet. Se her en stribe af de mindre kendte løfter og forslag, som kan få stor betydning for medicinalindustrien, regionerne og patienterne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Behandlingsgarantien skal differentieres, så behandlingsgarantien for nogle lidelser kan forlænges til 2 måneder. Bedre kræftbehandling. Diagnosegaranti på en måned. Flere lægeambulancer, tre gratis sundhedstjek til alle danskere i bestemte aldersgrupper, og 2 milliarder mere til forebyggelse - hvert år.

Disse løfter har i valgkampen lydt igen og igen. Men i årene op til valget er S, SF og R kommet med en række udspil på sundhedsområdet. Her er nævnt en række tiltag, som ingen opmærksomhed har fået i valgkampen, men som kan have store konsekvenser for patienter og aktørerne på sundhedsområdet.

Medicin og medicinal-industrien
S, SF og R har i deres udspil lagt op til, at der skal spares penge på medicinområdet. Omvendt lægger de to partier også op til at øge de samlede bevillinger til sundhedsvæsnet, hvilket alt andet lige vil øge brugen af medicin.
Kontroversielt for medicinalindustrien er det fælles S- og SF-forslag om, at man i Danmark skal indføre en version af den norske model for indkøb af sygehusmedicin. Her accepterer nordmændene kun at købe medicin til priser, der matcher de billigste priser i sammenlignelige lande.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024