Døm os om fire år

INTERVIEW: Det er unfair at beskylde regeringen for løftebrud allerede nu, mener sundhedsministeren. Men lige inden næste valg er ministeren klar til at blive målt og vejet.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Ud over at vi nu går i gang med at løse problemet. Så er det da mere den tidligere regering, som bør undskylde, at de bare har ladet stå til.

Astrid Krag
Minister for sundhed og forebyggelse (SF)
Især på sundhedsområdet har den nye regering fået massiv kritik for, at en del af S og SF's valgløfter enten er forsvundet eller nu står mindre konkret i Thorning-regeringens over 80 sider lange regeringsgrundlag (se linkboks).

Minister for sundhed og forebyggelse, Astrid Krag (SF), mener, at både medierne og den nye opposition er for tidligt ude.

"Det er morsomt, at man skal anklages for løftebrud, når jeg kun har været minister i lidt over en uge. Jeg tror ikke, at man nogensinde før har krævet, at en regering skal måles på sine løfter 8 dage efter, den er trådt til," siger Astrid Krag.

"Hvis man endeligt vil bruge den tilgang, så skal man da vente med at måle os på vores løfter, til man kan se, hvad vi rent faktisk har gennemført lige inden næste valg," siger Astrid Krag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024