Hurtig, men dårlig behandling i Danmark

NYHED: Et notat slår fast, at det danske sundhedsvæsen er effektivt, men behandler dårligt sammenlignet med andre. Oppositionen kræver kvalitet frem for kvantitet.
Anders Heissel

Det er samtidig en melding til regeringen om, at det kan gå ud over området, hvis man konstant beder folk om at løbe hurtigere. Derfor handler det mere om at få mere kvalitet i behandlingen, end at være produktive.

Charlotte Fischer
Sundhedsordfører for De Radikale

Mens det danske sundhedsvæsen er europamester i effektivitet, halter det gevaldigt, når det kommer til kvaliteten i behandlingen.

Det viser et notat fra Folketingets Økonomigruppe, der har analyseret på internationale OECD-tal.

Sammenlignet med 10 andre OECD-lande er Danmark det mest effektive, og effektivitetsskruen i det danske sundhedsvæsen har kun mulighed for at blive strammet fem procent mere. Til gengæld hører den høje effektivitet ikke sammen med kvaliteten af behandlingen, konkluderer notatet på baggrund af OECD, der har brugt kræftoverlevelsesraten for kræft som et måleredskab for kvalitet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024