Luftforurening er den største miljø-dræber i EU

DOKUMENTATION 350.000 europæerne døde i 2000 for tidligt på grund af partikelforurening. Dermed er luftforureningen den største forureningsrelaterede dræber i EU, viser en ny rapport fra det Det Europæiske Miljøargentur.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Læs rapporten fra det Europæiske Miljøargentur:

Miljø og Sundhed


Kilde: Altinget
Det Europæiske Miljøagentur gør med sin nye rapport, Miljø og Sundhed, status over forureningens påvirkning på europæernes sundhed.

Ved at sammenholde de seneste undersøgelser om alt fra luft– til kviksølvforurening, EU giver rapporten et overblik over sammenhængen mellem forurening og sygdomme som kræft, allergi og luftvejssygdomme.

Konklusionen er klar: Luftforeningen er den enkeltstående forureningskilde, der er skyld i de fleste sygdomme i det at 20 millioner europæere lider af luftvejsproblemer.


Partikelfiltre på biler oftest nævnt som løsningsforslag på problemet med partikelforureningen. Men private brændeovne (domestik wood stoves) udgør langt den største kilde til forureningen med 38 procent af udledningen hos de 15 "gamle" EU_lande.

Dokumentation
Læs rapporten fra Det Europæiske Miljøargentur: Miljø og Sundhed

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024