Medicinalindustrien i Europa er truet

NYHED: Medicinalindustrien i Europa er under pres fra iæer USA, men også lande som Kina og Indien banker på, sagde handelskommissær Günther Verheugen onsdag i Bruxelles. Han vil nu skabe et medicinforum på topniveau for at tage udfordringen op.
Lars Igum Rasmussen

Denne sektor, som en gang var en bastion i den europæiske udvikling og verdens apotek, er i stigende grad truet.

Günter Verheugen
EU-kommissær
BRUXELLES: Det står skidt til med den tidligere så glorværdige europæiske medicinalindustri.

Det konstaterede EU-Kommissionens vicepræsident og kommissær for handel og industri, Günther Verheugen onsdag aften ved årsmødet i EFPIA, som er den europæiske brancheorganisation på lægemiddelområdet.

"Denne sektor, som en gang var en bastion i den europæiske udvikling og verdens apotek, er i stigende grad truet. I 1992 var seks ud af verdens top ti lægemidler udviklet i Europa. I 2002 var dette nede på kun to. Europa, Kommissionen og medlemslandene bliver nødt til at beslutte, om vi skal fortsætte med at vare en ledende spiller på den farmaceutiske udvikling, eller om vi simpelthen skal træde til side og lade andre overtage disse arbejdspladser," sagde Günther Verheugen til forsamlingen af medicinalledere fra hele Europa.

Og tallene er ikke på den europæiske medicinalindustris side. I slutningen af 1980'erne var 41 pct. af de 50 mest innovative lægemidler af amerikansk oprindelse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024