Mindre kød og flere grøntsager: Regeringen lancerer 10 nye klimavenlige kostråd til de offentlige køkkener
Køkkenerne i daginstitutionerne, de offentlige kantiner og på skolerne får nu deres egne specifikke kostråd, der i højere grad tager højde for klimaet. Tilbyd mindre kød og flere bælgfrugter, lyder det blandt andet.
![Regeringen og Fødevarestyrelsen kan nu præsentere 10 nye kostråd, der er målrettet ansatte i de professionelle køkkener.](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=2560,f=jpeg/https://legacy.altinget.dk/images/article/254087/91513.jpg)
![Andreas Arp](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=64/https://legacy.altinget.dk/images/Writers/5173-andreas-arp-2-48.jpg)
Andreas Arp
Journalist og redaktørBrug mejeriprodukter som ost og mælk i mindre mængder, tilbyd færre kødprodukter og flere bælgfrugter og lad grøntsager og frugt fylde mindst en tredjedel i alle måltider.
Sådan lyder nogle af de nye kostråd til personalet i de professionelle køkkener, som regeringen og Fødevarestyrelsen nu kan lancere.
Der er en kæmpe klimagevinst i at få professionelle og dygtige medarbejdere i de offentlige køkkener til at lave mere velsmagende, sund og klimavenlig mad.
Rasmus Prehn (S)
Fødevareminister