Regering overvejer nyt prioriterings-institut

ØKONOMI: Danske Regioners ønske om et prioriteringsinstitut på sundhedsområdet er til forsigtig overvejelse hos den nye regering. S er positiv over for en helt ny type institut.
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) lover, at det i løbet af få dage vil blive afklaret, om et nyt dansk prioriteringsinstitut kommer på finansloven for 2012.
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) lover, at det i løbet af få dage vil blive afklaret, om et nyt dansk prioriteringsinstitut kommer på finansloven for 2012.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Skarpere prioritering af nye dyrere lægemidler. Mere ensartet behandling. Mere synlig prioritering af penge til behandlinger og mere sundhed for pengene. Det er, hvad Danske Regioner mener, at man vil kunne sikre, hvis Danmark kaster sig ud i at at oprette en dansk version af det britiske prioriterings-institut NICE.

Sundhedsminister Astrid Kraghs (SF) forgænger Bertel Haarder (V) var åben over for ideen, der blev lanceret i februar i år.

"Målet skal ikke være en dansk kopi af engelske NICE. Jeg tror ikke, vi har brug for et stort, nyt og forkromet institut. Men jeg vil meget gerne diskutere, hvordan vi fra politisk side kan sikre, at vores sygehuse og læger i højere grad får klare og ensartede anbefalinger om, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Og så skal vi naturligvis benytte os af den viden og dokumentation, der findes i udlandet - for eksempel hos NICE," sagde Bertel Haarder til Danske Regioners generalforsamling tidligere i år.

Institut for Rationel Farmakoterapi, IRF, der undersøger, hvilken medicin der har bedste effekt til den laveste pris, har således kun haft en fungerende leder i snart et halvt år. Det sker efter, at den erfarne og slagkraftige direktør Steffen Thirstrup forlod stillingen til fordel for en toppost i Lægemiddelstyrelsen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024