Analyse af 
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Sparekrav og sundhedsreform kaster styrelsernes fremtid op i luften

En kommende sundhedsreform og sparekrav til Indenrigs- og Sundhedsministeriet kan betyde sammenlægninger af styrelser og en ommøblering af ministeriets koncern. Sundhedsstyrelsen er en af de styrelser, som kan få vokseværk af reformen.  

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) har som daværende sundheds- og ældreminister været med til at etablere en del af de styrelser og enheder, der måske nu skal lægges sammen. Samtidig er hun på jagt efter en ny direktør en af de mest centrale styrelser. 
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) har som daværende sundheds- og ældreminister været med til at etablere en del af de styrelser og enheder, der måske nu skal lægges sammen. Samtidig er hun på jagt efter en ny direktør en af de mest centrale styrelser. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Styrelsesdirektører og deres embedsmænd ser ofte på efterårets finanslovsfremlæggelse med lige dele spænding og frygt.

Mange styrelser har en del af deres ansatte finansieret via midlertidige bevillinger, herunder SSA-bevillinger (tidligere "satspulje"). De ved derfor først præcist, hvor mange ansatte de kan have i de følgende år, når finanslovsforhandlingerne er helt afsluttet.

Groft kan man sige, at når der skal spares, så samler man styrelser, og når der har været skandaler, så splitter man dem op.

Ole Toft
Sundhedspolitisk analytiker, Altinget

Men i år er der ekstra stor spænding på Indenrigs- og Sundhedsministeriets område.
Landskabet under ministeriet, der består af departementet, seks styrelser, Nationalt Genom Center og Nationalt Center for Etik kan ændre sig markant. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024