Speciallæger positive over for brugerbetaling

ØKONOMI: Et stort flertal af speciallæger i sundhedsvæsnet er positive over for brugerbetaling. S og SF vil helt afskaffe brugerbetaling, mens Radikale kæmper for omfordeling af den nuværende.
Lægeforeningen er åben over for at gentænke brugerbetalingen i Danmark. Men der skal ikke indføres brugerbetaling på lægebesøg hos den alment praktiserende læge, fastslår foreningens formand.
Lægeforeningen er åben over for at gentænke brugerbetalingen i Danmark. Men der skal ikke indføres brugerbetaling på lægebesøg hos den alment praktiserende læge, fastslår foreningens formand.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Foreningen af Speciallæger (FAS)

Medlemmer af FAS er blandt andet overlæger, praktiserende speciallæger, lægelige chefer, embedslæger, universitetsprofessorer og -lektorer, kommunallæger og sygehuslæger.  Der er 7.748 erhvervsaktive medlemmer i foreningen.

I alt 74 procent af landets speciallæger er positive over for brug af brugerbetaling i sundhedsvæsenet. 

Det viser en undersøgelse, som Foreningen af Speciallæger har lavet blandt 300 af deres medlemmer, der blandt andet tæller overlæger, universitetsprofessorer og lægelige chefer.

FAS peger selv på, at brugerbetaling kan omfatte besøg hos egen læge, betaling per sengedag under indlæggelse eller betaling for udvalgte behandlinger, f.eks. fertilitetsbehandling.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024