Den kommende uges begivenheder

OVERBLIK: Biobrændstof og gratis offentlig transport er på programmet, indtil Altinget | Transport udkommer igen onsdag.
Natali Braagaard
Fakta
Samrådsspørgsmål til trafikministeren torsdag den 18. januar: 

"Ministeren bedes belyse konsekvenserne ved at lade § 71 udgå, herunder kommentere om det samme resultat kan opnås gennem aktiv administration af gældende konkurrencelovgivning, EU lovgivning og den kommunale styrelseslov."

"Har ministeren haft andre reguleringsmodeller på bordet, og hvis disse er blevet afvist, hvorfor?"

"Gør det ikke indtryk på ministeren at så mange af provinslufthavnene er yderst betænkelige ved denne lovgivning og hvilke skridt har ministeren tænkt sig at tage for at imødegår deres kritik og bekymring."

"Kunne man forestille sig, at der til administrationsgrundlaget for den kommende lovgivning tilføjes som betingelse, at det sikres, at kommunale lufthavne, der opnår kommunale driftstilskud, kun må konkurrere med kommercielt drevne lufthavne om tiltrækning af udenrigsrute- og chartertrafik, hvis det sker under overholdelse af kommunalfuldmagtens og de konkurrenceretlige regler for kommunal drevet erhvervsvirksomhed."


Kilde: www.ft.dk

Som noget nyt bringer Altinget et overblik over begivenhederne på trafik- og transportområdet i de dage, hvor Altinget | Transport ikke udkommer.

Regeringens energiudspil
Det forventes, at regeringens energiudspil offentliggøres sidst på ugen, måske allerede onsdag. I sidste uge kom det frem, at regeringen i udspillet vil kræve, at benzinselskaberne inden 2008 erstatter to procent af det traditionelle brændstof med bioethanol.

Samråd med ministeren torsdag
Onsdag kl. 10.30 skal trafikminister Flemming Hansen (K) i samråd i Trafikudvalget om lufthavnstakster, hvor han blandt andet skal svare på spørgsmål om alternative reguleringsmodeller, betænkeligheder fra provinslufthavne og konkurrenceforhold. Forslag til lov om ændring af luftfart (L 36) blev tirsdag behandlet i Folketinget.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024