Infrastrukturkommissionen skal sparkes i gang

NYHED: Infrastrukturkommissionens rapport forventes at komme først i december. Af strategiske grunde kan den blive udskudt til januar.

Lad os få debatten om de anbefalinger, der ligger, og jo før, jo bedre.

Erik Østergaard
Direktør, DTL
Fakta

Sagen kort:

Infrastrukturkommissionen kommer med seks visioner.

Herefter vil stats- eller erhvervsministeren komme med en konkret investeringsplan. Sandsynligvis tidligst i april/maj 2008.

Herefter skal infrastrukturplanen behandles i Folketinget, sandsynligvis sammen med den godstransportstrategi, der er sat til april 2008.

Det vil formentlig have afsmitning på finansloven for 2009 og dermed åbne eksisterende forlig om vej- og baneinvesteringer.

VK-regeringen fortsætter, og dermed ser det også ud til, at Infrastrukturkommissionen kan fortsætte sit arbejde som hidtil. På dagen for valgets udskrivelse var der en uge til Infrastrukturkommissionens sidste møde.

Det betyder, at kommissionens arbejde formelt set blot skal reaktiveres - de sidste småting skal stemmes af - og derefter kan rapporten offentliggøres. Ifølge Altingets egne oplysninger vil rapporten være klar til offentliggørelse først i december.  

Medlem af Infrastrukturkommissionen og adm. direktør i DTL Erik Østergaard mener, at rapporten stort set er ved at ligge klar:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024