Erhvervslivet roser regeringens lufthandlingsplan

NYHED: DI, DTL og rederierne roser regeringen for at gå efter europæiske og internationale løsninger i den nye strategi for renere luft.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er dog kritisabelt, at der bruges plads i strategien på at sole sig i for længst gennemførte tiltag. De nævner, at bly er blevet fjernet fra benzinen, og at der nu er monteret katalysatorer på biler. Det er jo 18 - 20 år gamle tiltag.

Kåre Press-Kristensen
Det Økologiske Råd

Fakta

Regeringens fokus i luftstrategien:


1. Renere luft i byerne

2. Renere brændefyring

3. Renere skibsfart

4. Miljøeffektiv teknologi

5. Vidensopbygning

 

Overraskende positiv. Det er udmeldingen fra Dansk Transport og Logistik (DTL), efter at have læst regeringens strategi for renere luft i Danmark.

DTL's medlemmer, der råder over 20.300 lastbiler, 50 lokomotiver, er derfor godt klar over, at strategien, som til efterår skal udmøntes i en handlingsplan, kan påvirke deres konkurrenceevne voldsomt.

"Vi løber bestemt ikke skrigende væk. Det er positivt, at regeringen lægger op til at brede sin indsats ud på flere områder end lige vejtransporten. Faktisk så er vi positivt overraskede over, at skibsfarten og brændeovne også er fokusområder," siger cheføkonom i DTL Ove Holm. Han har dog et stort men:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024